
Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanacak vizeye ilişkin detayları açıkladı.
iki ülke arasında yaşanan krizin ardından Rusya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye vizesiz girişini yasaklamıştı. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni uygulamaya göre, bu ülkeye seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşları vize almak zorunda. Konsolsluk tarafından Başkonsolos A.Podelyshev imzasıyla TÜRSAB’a gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
”Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu, Rusya Federasyonu’nun 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren umuma mahsus pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik adıgeçen 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan Rusya Federasyonu Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma’nın yürürlüğünü kısmen durdurduğunu bildirmektedir.
Yürürlükteki Rusya mevzuatı uyarınca bu tarihten itibaren söz konusu vatandaşlar, Rusya Federasyonu diplomatik ya da konsolosluk temsilciliklerinde Rusya vizesini alacaklardır. Rusya vizesi almak üzere Rusya Federal Göç şubesi formunda uygun bir şekilde düzenlenen Türk örgütünün Rusya’da bulunan ortaklarının davetini sunmak gerekmektedir.
Vize almak amacıyla belgeleri vermek için Vize merkezine başvurmanızı tavsiye ederiz. Adres: Ergenekon mah. Cumhuriyet cad. Engin Apt. No : 175/3 Sisli/İstanbul. Telefon numaraları ve çalışma saatlerini Vize merkezinin sitesinde www.vhs-turkey.com bulabilirsiniz.
Söz konusu tedbir, Rusya Federasyonu hudutları dahilinde geçici ikamet izni veya daimi ikamet izni bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, özel ve hizmet pasaportu sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya Federasyonu hudutları dahilinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine çalışmaya gönderilen geçerli özel ve hizmet pasaportu sahipleri ile özel, hizmet ve umuma mahsus pasaport sahibi olan aile fertleri, gemi jurnalı veya onun extresine istinaden giriş yapmak sureti ile gemici cüzdanı sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Rusya Federasyonu ‘nda kalış süresince kimliğini kaybetmiş ve Türkiye Cumhuriyeti diplomatik veya konsolosluk temsilciğinde seyahat belgesi veya geçici pasaportu temin etmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanmayacaktır.
Anlaşma’nın 1. Maddesi gereğince 1 Ocak 2016 tarihine kadar Rusya Federasyonu’na giriş yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya Federasyonunun topraklarında kalış süresinin giriş tarihinden itibaren 30 günü aşmaması koşuluyla geçerli kimlik ile vizesiz olarak Rusya Federasyonunda bulunabilecek ve çıkış yapabileceklerdir.”
Bir yanıt bırakın